Young STT

Young STT bestaat uit jonge professionals die affiniteit hebben met technologie en de toekomst.

Kan ik ook lid worden van Young STT?

De leden van Young STT worden afgevaardigd door de bestuursleden van STT. Om lid te kunnen worden van Young STT moet de organisatie waar je werkt dus lid zijn van het bestuur. Maar er zijn ook drie wildcards voor jonge mensen met een bijzondere achtergrond, bijvoorbeeld een succesvolle jonge ondernemer of uitvinders. Vind je dat jij een wildcard zou moeten krijgen? Neem contact met via info@stt.nl en leg uit waarom!

Young STT Organisatie en Reglement

STT vindt het belangrijk om Young STT'ers kansen te bieden om het netwerk verder te professionaliseren en om leden meer inspraak te geven in het programma. Eén van de mogelijkheden is het aanstellen van een Young STT bestuur. De meest geschikte vorm voor Young STT wordt in samenspraak met de leden bepaald. Young STT-ers mogen bij interesse of ideeën hiervoor contact opnemen met Patrick van der Duin via info@stt.nl. 

Het Young STT Reglement, versie 2-2-2021, vind je hier

Young STT-bijeenkomsten

Behalve het jaarlijkse diner pensant, waarbij Young STT samen met het Algemeen Bestuur van STT om de tafel zit, worden er tweemaandelijks inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd rondom inhoudelijke thema’s. Het kan daarbij gaan om lezingen of bezoek aan interessante plekken. Ook gaat het soms om activiteiten die aansluiten bij de lopende STT-verkenningen of activiteiten die te maken hebben met het toekomstverkennen zelf.

Young STT nieuws — berichten van Young STT

Dutch Design Week Meetup: Speculative Design

4 november 2020 | Traditiegetrouw bezoeken we met Young STT de Dutch Design Week (DDW). In aanloop naar de editie van 2020 heeft de burgemeester van Eindhoven op advies van de Veiligheidsregio besloten dat de live versie van de DDW niet kon plaatsvinden. Gelukkig ging het festival wel virtueel door. 

Lees verder

Post-Corona Scenario's

6 juni 2020 | De wereld worstelt met de uitbraak van het Sars-CoV-2 coronavirus en de daarmee gepaard gaande ziekte COVID-19. Er wordt in hoog tempo een spectrum aan overheidsmaatregelen doorgevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees verder

Young STT & ‘s werelds meest betrouwbare robot

Op 4 maart 2020 kwam Young STT voor de eerste keer dit jaar bijeen. Ditmaal voor een lezing door drs. Marieke Schoots van Tilburg University. Marieke Schoots vertelde ons over het belang van de social sciences binnen het technologiedebat, en dan in het bijzonder in het debat over AI.

Lees verder

Young STT gaat ondernemen

Op woensdag 26 februari 2020 vond de kick-off plaats van de YoungEntrepreneurship-track van STT. De komende maanden gaan 5 Young STT’ers werken aan een business case, met coaching van dr. Dap Hartmann, universitair hoofddocent Innovatie en Entrepreneurship aan de TU Delft.

Lees verder

Young STT, Philips Design en de Dutch Design Week

Op 22 oktober 2019 tijdens de Dutch Design Week verwelkomden Claudia Lieshout en Sandra Vosbergen de Young STT’ers in het Klokgebouw in Eindhoven. Reon Brand, verantwoordelijk voor toekomst- en sociaal-cultureel onderzoek bij Philips Design, lichtte zijn recente onderzoek naar ‘co-emerging futures’ toe.

Lees verder

Young STT en de ‘Dairy Dilemma-game’

Woensdag 4 september 2019 waren de leden van Young STT uitgenodigd bij FrieslandCampina in Amersfoort om de ‘Dairy Dilemma-game’ te spelen en met elkaar te ervaren voor welke lastige keuzes een (zuivel)coöperatie kan komen te staan.

Lees verder

Young STT en de kunst van intelligentie

Op 8 mei 2019 waren we uitgenodigd bij SURF in Utrecht om kennis te maken met machine learning in een workshop Artificial Intelligence (AI). Zonder zelf te programmeren leerden we hier de basis van het programmeren en ontdekten we tegelijkertijd hoe moeilijk het is om een systeem nieuwe kennis bij te brengen.

Lees verder

Economie-game levert Young STT stof voor discussie

Peter Biever, adviseur Strategie bij Evides Waterbedrijf, speelde de serious game De Toekomst op het Spel' twee keer. ‘De eerste keer als Young STT’er, de tweede keer speelden wij hem bij Evides Waterbedrijf.’

Lees verder

Young STT over leven in de toekomst

Hoe leven wij in de toekomst? Dat was de vraag die centraal stond tijdens het YSTT bezoek op 28 maart 2019 aan Living Tomorrow, een grote expositieruimte in Vilvoorde, België.

Lees verder

Young STT denkt over nieuws en nonsens

Dat nieuws misleidend kan zijn is een bekend fenomeen. Nepnieuws en nieuws over nepnieuws domineren de media. Young STT stelt vragen over de rol van technologie in de journalistiek en de toekomst van traditionele media nu nieuws altijd en overal beschikbaar is.

Lees verder

Young STT maakt culinaire reis door de tijd

Het AgriFoodTech Platform nodigde Young STT uit om aanwezig te zijn bij het zogenaamde disruptiediner dat in het teken stond van ‘Innovate or Die!’ met chef-kok Gilbert Kolff en gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen.

Lees verder

Young STT verkent DDW 2018

Op dinsdag 23 oktober 2018 bracht een delegatie van Young STT een bezoek aan de Dutch Design Week. Zij bezochten de Embassy of Health en namen deel aan een workshop georganiseerd in samenwerking met Philips Design.

Lees verder

Young STT naar de Markerwadden

o.l.v. Young STT’er Stefanie IJff van Deltares staken op 14 september 2018 zo’n 20 YSTT-ers het Markermeer over op weg naar de Markerwadden.

Lees verder

Young STT to the UK

In april gingen 2018 ging Young STT naar het Verenigd Koninkrijk om te onderzoeken hoe kunstmatige intelligentie zich richting de toekomst zal ontwikkelen. Ze bezochten IBM, het Center for Existential Risk aan de Universiteit van Cambridge, Nesta, het Alan Turing Instituut, de internationale AI Expo, de Nederlandse Ambassade en Google Deepmind.

Lees verder

Young STT leert dat poep goud waard is

Op woensdag 28 maart 2018 bracht een delegatie van Young STT een bezoek aan het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO). Ze spraken met vier experts over de centrale vraag: “Hoe versnellen we de transitie naar een circulaire economie?”

Lees verder

Young STT en superforecasts

Op 15 februari heeft Young STT kennisgemaakt met superforecasten, een methode van toekomstverkennen waarmee je leert nauwkeurige, kwantitatieve voorspellingen te doen over de nabije toekomst.

Lees verder

Young STT gaat zijn derde jaar in en groeit nog steeds

In 2017 waren de bijeenkomsten drukker, bruisender en inspirerende dan ooit. Een recap.

Lees verder