Young STT en de ‘Dairy Dilemma-game’

Young STT en de ‘Dairy Dilemma-game’

Woensdag 4 september waren de leden van Young STT uitgenodigd bij FrieslandCampina in Amersfoort om de ‘Dairy Dilemma-game’ te spelen en met elkaar te ervaren voor welke lastige keuzes een (zuivel)coöperatie kan komen te staan.

FrieslandCampina

In een introductie over het bedrijf door Reggy van der Wielen, directeur onderzoek & technologie, leerden de aanwezigen over de geschiedenis en toekomst van het in 1871 opgerichte bedrijf met inmiddels meer dan 23.000 medewerkers en 18.000 leden-melkveehouders. De toenemende welvaart leidt tot een toenemende vraag in voedsel. Door te focussen op innovatie en duurzaamheid, hoopt FrienslandCampina voor nu en toekomstige generaties aan deze vraag te voldoen.

Milk Inc.

Tijdens het dynamische spel, kregen de 15 Young STT-ers een rol binnen een groot fictief zuivelbedrijf Milk Incorporated. Door aandachtig naar elkaar te luisteren, op de juiste manier innoveren en goed samenwerken moesten ze er voor zorgen het bedrijf weer winstgevend te maken.

Het was een erg leuke en interactieve middag, waarbij Young STT van dichtbij over de verantwoordelijkheden en uitdagingen van een zuivelcoöperatie leerde en er achter kwam wat er allemaal bij de transformatie van gras tot glas komt kijken.