Partner worden
Wilt u meedenken over een betere toekomst? De grote maatschappelijke problemen waar we voor staan vragen om langetermijnoplossingen. En daarom moeten we vooruitkijken, vér vooruitkijken. Bij STT werken we samen met bedrijven, overheden, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties aan toekomstverkenningen die ons helpen keuzes te maken voor een betere toekomst. Met name op het snijvlak van technologie en samenleving.
Netwerk
STT wordt ondersteund door meer dan 50 organisaties, met vertegenwoordigers uit overheidsorganisaties, kennisinstellingen, marktpartijen en het maatschappelijk middenveld. Het STT-netwerk varieert van ING en Eneco, tot de ANWB, TU Delft en het Ministerie van EZ. Binnen STT gaan deze organisaties samen aan de slag met toekomstscenario's op allerlei gebieden, zoals water, arbeid en AI.
Partnerschap
Partnerschap betekent een rol in de Raad van Advies van STT. Iedere organisatie mag hiervoor twee leden afvaardigen. Voor leden van de Raad van Advies zijn er drie grote bijeenkomsten per jaar (inclusief een diner pensant) en is er de mogelijkheid om mee te denken over onze onderzoeksagenda en deel te nemen aan stuurgroepen van STT-verkenningen. Iedere aangesloten organisatie mag ook iemand afvaardigen voor Young STT, het jongerennetwerk van STT.
STT richt zich met haar expertisecentrum op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden op het gebied van toekomstverkennen. Als deelnemende organisatie kunt u gebruik maken van deze expertise. Denk aan workshops over scenarioplanning of masterclasses over disruptieve technologieën, zoals de ontwikkeling van Quantum of Artificiële Intelligentie (AI).
Daarnaast ontwikkelden wij De Nationale Toekomstcursus; een gratis cursus voor iedereen die meer wil leren over toekomstdenken. Aangesloten organisaties hebben de mogelijkheid om hiervoor een eigen landingspagina in te richten en toekomstdenken verder uit te dragen, zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat.
De fee bedraagt 5600 euro per jaar.
Maatschappelijke impact
We hebben als stichting een ANBI-status. Dit betekent dat we een Algemeen Nut Beogende Instelling zijn. We willen daarom niet alleen impact maken voor onze Raad van Advies, maar ook via onze Raad van Advies. Het STT-netwerk is uniek. Met de aangesloten organisaties kunnen we écht impact maken.
Een mooi voorbeeld hiervan is De Toekomst Kamer, onze nieuwe online community waar de leden van het Raad van Advies en Young STT’ers elkaar makkelijker kunnen vinden om samen te werken aan de grote maatschappelijke opgaven voor de toekomst. Wij bieden onze inzichten belangeloos aan Tweede Kamercommissies aan en ondersteunen hen bij voorbereidend onderzoekswerk.
In het kort…
- U krijgt inspraak in onze onderzoeksagenda en kunt deelnemen aan stuurgroepen van STT-verkenningen.
- U maakt deel uit van een inspirerend netwerk waar u ervaringen kunt uitwisselen en kunt samenwerken aan een betere toekomst.
- U kunt gebruik maken van onze kennis en expertise op het gebied van toekomstonderzoek en u leert van best practices.
- U steunt een uniek instituut in Nederland en draagt bij aan het stimuleren van langetermijndenken in de samenleving
Geïnteresseerd?
Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek:
Rudy van Belkom (directeur): vanbelkom@stt.nl.