Nieuws & agenda

Agenda

13 mei 2022, 20:00 Boekpresentatie Alive and Clicking. Er is hoop voor de democratie.

Rudy van Belkom presenteert zijn nieuwe boek Alive and Clicking over de toekomst van de democratie. Hoe kunnen we de kloof dichten tussen burger en politiek? En welke rol kan technologie hierin spelen? In Pakhuis de Zwijger gaat hij hierover met uiteenlopende experts in gesprek.

Live Event Pakhuis de Zwijger Kijk hier de boekpresentatie terug
10 juni 2022, 10:00 Q&A The European Green Deal met Diederik Samsom, Kabinetschef van Frans Timmermans bij de Europese Commissie

Hoe sorteren we voor op de toekomst in onze Europese Unie? In de tweede Q&A à la Collegetour praten we met Diederik Samsom van de Europese Commissie: over de toekomst van Europa, het klimaatpact en de energietransitie. De Green Deal ambitie is fors: in 2050 het eerste klimaatneutrale continent zijn. En dat betekent schone energie, schone technologische innovatie, veerkrachtige industrie etc. Toekomstdenkers gevraagd!

STT Event Online via livestream, vanuit Beeld en Geluid. Kijk hier voor the replay
30 juni 2022, 16:00 Keynote Rudy van Belkom tijdens Data Week NL: Alive and Clicking. Er is hoop voor de democratie

Documentaires als ‘The Social Dilemma’ laten zien dat de technologie die ons verbindt ons ook controleert, manipuleert en polariseert. Technologie wordt steeds vaker ingezet om de democratie te ondermijnen: censuur, desinformatie, fakenews, toenemende Big Tech monopoly. Rudy van Belkom maakt duidelijk waarom er nog hoop is voor de democratie en dat technologie ook kan bijdragen aan meer burgerinspraak en participatie.

Event Den Bosch Inschrijven