Nieuws & agenda

Agenda

15 maart 2023, 08:35 Revolutie van AI: creepy of de toekomst?

Artificiële intelligentie (AI) lijkt een van de meest besproken, maar misschien wel minst begrepen technologieën van dit moment. Op welke wijze gaat AI zich in de toekomst ontwikkelen? Wat is de mogelijke impact van AI op onze samenleving? En welke toekomst willen we eigenlijk met AI?

Kennissessie Het Theater, Evenementenhal Gorinchem De Stad van Visuele Communicatie. Sign & Print Expo 2023
10 maart 2023, 15:00 RetroFuture Jubileumevent in Evoluon Eindhoven

55 jaar STT! 55 jaar toekomstverkenning in Nederland! Met een feestelijk programma vieren we dat in Evoluon met onze Algemeen Bestuursleden, Young STT, STT Alumni en Netwerk Toekomstverkenningen

Jubileumevent Evoluon, Eindhoven RetroFuture
24 februari 2023, 15:00 NTV-bijeenkomst: 'Nederland in 2050'. Nieuwe verkenning van het Centraal Planbureau

Hoe ziet Nederland eruit in 2050? Zijn we dan nog steeds de welvarende natie van nu, die hoge productiviteit en een hoog opleidingsniveau koppelt aan een ver ontwikkeld stelsel van sociale bescherming? En hoe ziet de weg naar 2050 eruit? We krijgen te maken met de gevolgen van klimaatverandering, technologische vooruitgang, met een bevolking die door vergrijzing en migratie zowel groter, ouder als diverser wordt, met verschuivende geopolitieke machtsverhoudingen en sociale veranderingen. Wat betekent dat voor de inrichting van onze economie? Jan-Maarten van Sonsbeek (CPB) introduceert deze nieuwe verkenning, met aansluitend discussie en feedback vanuit NTV.

NTV-Bijeenkomst KIVI, Den Haag Nederland in 2050