Young STT maakt culinaire reis door de tijd

Het AgriFoodTech Platform nodigde Young STT uit om aanwezig te zijn bij het zogenaamde disruptiediner dat in het teken stond van ‘Innovate or Die!’. Met chef-kok Gilbert Kolff en gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen maakten de aanwezigen een culinaire reis van verleden, via het heden naar de toekomst.

21 december 2018

Zes keer per jaar komen de leden van Young STT bij elkaar. Steeds op een andere locatie. Was dit jaar onder meer de Dutch Design Week, de kort daarvoor geopende Markerwadden en zelfs Londen de plek van handeling, op 12 december sloot Young STT af in Den Bosch als gast van het AgriFoodTech Platform.

‘Innovate or Die!’

Het AgriFoodTech Platform had Young STT uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het zogenaamde disruptiediner dat in het teken stond van ‘Innovate or Die!’. Aan de hand van chef-kok Gilbert Kolff en gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen maakten de aanwezigen een culinaire reis van verleden, via het heden naar de toekomst. Het programma van de avond was interessant en uitgebreid met lezingen van keynote speakers David Wallerstein (Tencent) en Jeroen van den Hoven (TU Delft) en een optreden van illusionist Marc Woods. Laatstgenoemde zorgde voor breinverruiming zodat de aanwezigen met een frisse geest konden discussiëren.

Oranje toekomststoel

144 gasten, 18 tafels, 7 deelnemers per tafel en aan elke tafel 1 oranje toekomststoel. Die stoel was bestemd voor een Young STT’er. Maar daar moesten ze wel iets voor doen. De achttien Young STT’ers kregen het voorgerecht geserveerd in een aparte zaal waar zij brainstormden over de vraag hoe zij de toekomst van het voedselsysteem zien. Voor de leden van het AgriFoodTech Platform interessant om de mening te horen van young potentials die niet allemaal zelf in de voedselsector werken. Vlak voordat het hoofdgerecht werd opgediend, betrad Young STT de zaal en namen ze elk plaats op de oranje toekomststoel om te vertellen wat zij met elkaar hadden besproken. Ook was er ruim tijd om te genieten van het diner, met de tafelgenoten te discussiëren over toekomst en innovatie.

Afsluiting

Silke den Hartog, projectleider STT: ‘Dit diner was voor Young STT de afsluiting van het jaar. Het is een leuke groep bestaande uit vertegenwoordigers van veel verschillende bedrijven en organisaties. Ik merk dat men het leuk vindt om zo’n gevarieerde groep uit te nodigen. En het werkt natuurlijk twee kanten op. Voor de Young STT’ers zijn de bijeenkomsten een perfecte manier om hun netwerk uit te breiden. In 2019 gaan we in principe op dezelfde wijze door, alleen is het programma nog niet definitief. ’

Mooi resultaat voor STT

Het AgriFoodTech Platform maakte die avond bekend dat het blijft bestaan. Silke den Hartog: ‘Drie jaar geleden is het platform opgericht door partners uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap (de 4TU’s). Aanleiding van de oprichting was de STT toekomstverkenning “Van autonome robots tot zilte aardappels”. De bedoeling was dat het drie jaar zou bestaan, maar in die tijd is veel bereikt en men vindt het zonde om dit te stoppen. Nu gaat het platform verder. Dat is indirect ook weer een mooi resultaat voor STT.’

Praten over de toekomst van het voedselsysteem