Zijn groentewinegums de toekomst?

Op vrijdag 9 oktober 2015 opende Boekenmuseum Meermanno de expositie Aan tafel. Een tentoonstelling over eten en eetcultuur, met onder meer aandacht voor oude en nieuwe kookboeken, beroemde koks en bekende reclames.

Datum 10 oktober 2015
Auteur STT

Nadenken over eetcultuur

STT serveerde bij de opening van de expositie groentewinegums. Een ludieke actie om aandacht te vragen voor de workshops winegums maken voor kinderen, op 17 oktober, en om de aanwezigen te stimuleren tot nadenken over de toekomst van onze eetcultuur. Met succes. Er werd druk gediscussieerd over foodprinters, vitaminesprays en meer.

Winegums uit de foodprinter?

Onder de aanwezigen was ook Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden. Zij raakte geïnspireerd door de vrolijke kleuren van de groentewinegums en hun gezonde kanten. In het programma Landinwaarts (NPO2 ) van donderdag 15 oktober 2015 sprak zij kort over groentewinegums die uit foodprinters zouden komen. Voorlopig is dát nog even toekomstmuziek, maar onder meer TNO is hard bezig met onderzoek naar foodprinting, dus wie weet is dat toekomstbeeld binnenkort realiteit?!