Verhalenbundel ‘De mens van 2050’ online

In het kader van de toekomstverkenning ‘De mens van 2050‘ heeft STT in het voorjaar van 2016 een sciencefiction verhalenwedstrijd georganiseerd. Iedereen mocht aan deze wedstrijd meedoen. Belangrijkste inhoudelijke voorwaarden waren dat de verhalen moesten gaan over één of meer mensen; dat de verhalen zich moesten afspelen in het jaar 2050 en dat ze iets te maken moesten hebben met één of meer van de thema’s die centraal stonden in het project (o.a. werk, opleiding en gezondheid).

Datum 11 januari 2017
Auteur STT

Sciencefiction

Daarnaast moesten de verhalen nadrukkelijk sciencefiction zijn, en geen fantasy. Dat wil zeggen: wetenschappelijke ontwikkelingen mochten (extreem ver) zijn doorgetrokken, maar feiten mochten niet worden omgebogen (de aarde draait om de zon en niet andersom, etc.). Grote maatschappelijke veranderingen mochten worden verondersteld, maar moesten wel worden verklaard.

Verhalenbundel

In totaal heeft STT 100 verhalen ontvangen. De 20 verhalen die door de stuurgroep van het project en de projectmedewerkers zijn geselecteerd voor verdere beoordeling door de vakjury zijn opgenomen in de verhalenbundel De mens van 2050

Deze publicatie is uitsluitend online beschikbaar.