Lancering Technologie Kieswijzer

Vanaf vandaag, precies een maand voor de Tweede Kamerverkiezingen, heeft Nederland er een online stemhulp bij. De Technologie Kieswijzer. Weet jij hoe jij kiest als het gaat om online privacy, fake news of digitale discriminatie? Hoe gaan politieke partijen eigenlijk om met de impact van technologie op onze economie, het onderwijs of de zorg? Technologie beïnvloedt ons allemaal. Vul de kieswijzer in en kom erachter welke politieke partij het beste voor jouw belangen opkomt.

Datum 17 februari 2021
Auteur STT

Waarom een Technologie Kieswijzer?

Technologie heeft steeds meer invloed op de manier waarop we leven, wonen en werken. Toch wordt er tijdens verkiezingscampagnes nauwelijks aandacht besteed aan deze onderwerpen. De Technologie Kieswijzer helpt kiezers om zich te oriënteren op de technologie-onderwerpen in de Tweede Kamerverkiezingen. Opvallend genoeg zijn dat veel meer onderwerpen dan kiezers zich vaak realiseren. Een voorbeeld: bij nepnieuws wordt opzettelijk misleidende informatie verspreid om mensen te manipuleren. Hoe vind jij dat de negatieve impact ervan het best bestreden kan worden?

Technologie toegankelijker maken

De Technologie Kieswijzer is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor alle kiezers. Zo is er extra uitleg per vraag. Voor wie dat wil, zijn er linkjes naar achtergrondinformatie. En verder heeft de kieswijzer een voorleesfunctie, zodat de kieswijzer ook toegankelijk is voor de 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven.

www.technologiekieswijzer.nl

De Technologie Kieswijzer wordt mogelijk gemaakt door Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) in samenwerking met Het Nieuwe Kiezen. 

Contactpersoon voor meer informatie: Rudy van Belkom van STT via vanbelkom@stt.nl

Vul hier de kieswijzer in: www.technologiekieswijzer.nl

Persbericht Technologie Kieswijzer

Download hier het persbericht Lancering Technologiekieswijzer.