How to stop politics from dividing us? TEDx Talk van Rudy van Belkom

Het boek Alive and Clicking belooft het sluitstuk te worden van de Toekomst van de Democratie. Met deze TEDx Talk komt Rudy van Belkom al dicht in de buurt. Vaccinaties, klimaatverandering, immigratie ... Het lijkt wel alsof niemand het meer met elkaar eens is. Zijn er andere opties?

Datum 20 januari 2022
Auteur STT

Van verdeeldheid naar gedeelde realiteit?

Onze samenleving lijkt gepolariseerder dan ooit. Scherpe meningen, heftige discussies en oplopende emoties over beladen politieke thema's: ze liegen er niet om. Wanneer de maatschappelijke onvrede en ongelijkheden groeien, blijft dalend vertrouwen in de politiek niet uit. Families en vrienden raken er zelfs door van elkaar verwijderd. 'How can we stop politics from dividing us?' De vraag is: zijn we wel zo verdeeld als we zelf denken? In deze TEDx ziet Rudy kans voor democratische(re) perspectieven. Dat doet hij in zijn rol als toekomstonderzoeker bij STT, maar ook als social innovator en initiatiefnemer van Het Nieuwe Kiezen. Hier maakt hij zich sterk voor initiatieven om de politiek toegankelijker, gedeelder en transparanter te maken:

Alive and Clicking, blijf op de hoogte

Er is hoop voor de democratie. Kijk hier voor meer informatie en abonneer je op het laatste nieuws over het boek Alive and Clicking. In april 2022 ligt het in de boekwinkels: 

Er is hoop voor de democratie – Alive and Clicking van Rudy van Belkom verschijnt april 2022 | Stichting Toekomstbeeld der Techniek (stt.nl)