STT-verkenning Toekomst van het lichaam

Zijn we in 2053 cyborgs geworden? Zijn we allemaal uniek, of juist steeds meer hetzelfde? Worden we veel ouder dan nu? Wat vinden we wenselijk? Goed begrip van het lichaam en de huidige technologische ontwikkelingen helpen om deze vragen te beantwoorden. De Toekomst van het lichaam helpt je een wenselijke toekomst te verbeelden zoals je dat nog niet eerder hebt gedaan.

Datum 27 oktober 2023
Toekomstonderzoeker

In het eerste deel worden mogelijke toekomsten geschetst in woord én beeld. Inzendingen uit een speciaal opgezette ontwerpwedstrijd nemen je mee in verschillende scenario’s. Het tweede deel fungeert als een naslagwerk, waarin de belangrijkste begrippen uit de scenario’s uitgediept worden. Hierin worden de thema’s enhancement, identity en ageing in relatie gebracht tot de fysieke, mentale en sociale aspecten van het lichaam.

In de Toekomst van het lichaam verkent Robin Bergman op geheel eigen wijze de invloed van technologische ontwikkelingen op ons lichaam in 2053.

Bestel deze publicatie
U kunt dit boek ook als hardcopy bestellen bij de Stichting Toekomstbeeld der Techniek. De publicatie kost € 19,90 exclusief verzendkosten. Neem contact met ons op via info@stt.nl.