Zelfde beroep, ander werk

De jaarlijkse conferentie van de KNPSV – voor professionals en studenten in de (bio)farmacie – had dit jaar als thema Complexiteit in de farmacie. STT-projectleider Ellen Willemse was uitgenodigd om tijdens de conferentie een lezing te verzorgen op basis van de STT-publicatie Aspirine op je brood.

Datum 6 mei 2016
Auteur STT

Interactieve lezing over technologie voor farmacie

De dag bestond voor een groot deel uit lezingen over specifiek medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen, waaronder stamceltherapie, gerichte medicijnafgifte en het 3D-printen van organen. Maar er was ook ruimte voor sessies met een bredere focus, waaronder de interactieve lezing van Willemse over technologie die grote gevolgen kan hebben voor de toekomst van de farmacie. Daarin onder meer aandacht voor de rol van zelflerende systemen in de apotheek van de toekomst, virtuele huisbezoeken en een mogelijke verschuiving van chemische behandeling (medicijnen) naar fysische behandeling (golven/trillingen) van bepaalde aandoeningen.

Werk voldoende voor de farmacoloog

De verwachtingen en wensen van de aanwezigen ten aanzien van de verschillende ontwikkelingen liepen soms flink uiteen. Over één ding was men het wel eens: de farmacoloog zal voorlopig niet zonder werk komen te zitten, maar het werk ziet er in de toekomst waarschijnlijk heel anders uit.