Oceanen centraal in STT-verkenning

Oceanen bestrijken ruim twee derde van het aardoppervlak en bevatten 97% van het water op aarde. Toch vormen oceanen voor veel mensen een blinde vlek. Onterecht, want oceanen zijn van groot belang voor ons welzijn en onze welvaart.

Datum 2 september 2014
Auteur STT

Toekomstverkenning

De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) wil hier verandering in brengen door de oceanen centraal te stellen in haar verkenning Toekomst van Water – Een oceaan vol mogelijkheden. Binnen deze verkenning zal een link worden gelegd tussen de grote maatschappelijke uitdagingen (grand challenges) van de komende tijd enerzijds en de functies en mogelijkheden van oceanen anderzijds. Hoe kunnen oceanen bijdragen aan het omgaan met en oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen (zoals schaarste, klimaatverandering, demografische verandering en mondiale machtsverschuivingen)? En welke rol kan technologie daarbij spelen?

Vragen aanscherpen en beantwoorden

In de periode september 2014 tot en met maart 2016 wil STT bovengenoemde vragen aanscherpen en beantwoorden. Daartoe nodigt zij betrokkenen met een economische, ecologische en of maatschappelijke achtergrond en interesse in (de mogelijkheden van) oceanen uit om visies uit te wisselen, toekomstbeelden te creëren en handelingsperspectieven te identificeren.

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan deze verkenning? Of kent u voor deze verkenning relevante initiatieven of organisaties? Neem dan gerust contact met ons op via info@stt.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de vraagstelling van deze verkenning en achtergrond leest u in STT-verkenning Een oceaan vol mogelijkheden – vraagstelling