Lancering De Toekomst Kamer – de winnaars van de wildcards zijn…

Komende donderdag 28 maart gaat De Toekomst Kamer in Nieuwspoort van start. De Toekomst Kamer gaat de Tweede Kamer input leveren op gebieden waar technologie en maatschappij elkaar raken. Het gaat dan bijvoorbeeld om vraagstukken rondom biotechnologie, AI en kwantumtechnologie. Via LinkedIn konden geïnteresseerden wildcards winnen – inmiddels kunnen we bekendmaken wie de winnaars zijn.

Datum 21 maart 2024
Auteur STT

De winnaars zijn: Mark Aabye-De Hoop, Sander Balkenende, Len Marais, Helen Meijer en Charida Oumghar. De wildcardwinnaars hebben suggesties gedaan voor vraagstukken waar De Toekomst Kamer zich over kan buigen. Zo kwamen zij onder andere met suggesties om nieuwe vormen van digitale democratie, de invloed van deepfake op het vertrouwen in de samenleving en de relatie identiteit en digitalisering te onderzoeken. Een aantal van deze vraagstukken zullen we tijdens de presentatie als voorbeeld aanhalen.

Wat is De Toekomst Kamer?

De Toekomst Kamer is een onafhankelijke denktank van meer dan 50 overheidsorganisaties, kennisinstituten, marktpartijen en het maatschappelijk middenveld. Politiek richt zich vaak op de korte termijn. Politici moeten zich immers binnen 4 jaar bewijzen. Het nieuwe initiatief De Toekomst Kamer wil daar verandering in brengen. Want als we complexe maatschappelijke problemen willen aanpakken, is een langetermijnvisie noodzakelijk. Er zijn immers nu al beleidskeuzes te maken voor onze toekomst. De Toekomst Kamer brengt in kaart tot welke mogelijke toekomstscenario's deze keuzes kunnen leiden.

Lancering in Nieuwspoort

Op 28 maart wordt De Toekomst Kamer in Nieuwspoort gelanceerd met een voordracht van Barbara Kathmann (Voorzitter Kamercommissie Digitale Zaken). Tweede Kamerleden Judith Tielen (VVD), Jesse Six Dijkstra (NSC) en Marieke Koekkoek (Volt) gaan vervolgens in debat over het belang van de lange termijn in de politiek. Daarna worden de Toekomst Kamerleden geïnstalleerd.

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement. U kunt wel op een wachtlijst worden geplaatst: stuur een e-mail naar info@stt.nl met uw naam en organisatie.