In de toekomst aanslagen door olifanten?

Op uitnodiging van de Lions uit Gouda gaf STT-projectleider Ellen Willemse op 20 februari 2017 een presentatie gebaseerd op ideeën uit de recente STT-publicatie ‘Wie wij worden’. Willemse ging ook in gesprek met de aanwezigen om van hen te horen wat zij verwachten en zouden willen voor de toekomst.

Datum 23 februari 2017
Auteur STT

Geen eeuwig leven

Net als bij andere bijeenkomsten bleek ook hier dat niemand hoopt eeuwig te zullen leven. Zeker niet als dat in een digitale vorm ‘in the cloud’ zou zijn, maar ook niet als het zou kunnen doordat onze lichamen altijd jong blijven. Wel zou iedereen graag gezond ouder willen worden. Maar niet te oud, want op een bepaald moment is het gewoon genoeg, was de conclusie. Een deel van de aanwezigen zou graag een virtuele reis naar Mars maken, of een keer virtueel parachutespringen en een enkeling zag wel wat in een relatie met een robot, mits die altijd aardig doet.

Bewustwording van wat mogelijk komen gaat

Tijdens de presentatie werd ook nagedacht over mogelijke nadelen van nieuwe technologie en daarbij kwamen onder meer het risico op groeiende verschillen tussen arm en rijk naar voren. En ideeën voor nieuwe misdaden waren er ook te over: van dromendiefstal tot terroristische aanslagen door op afstand bestuurbare olifanten. Doel van de presentatie was om de aanwezigen bewust te maken van wat mogelijk komen gaat. Te oordelen naar de discussies tijdens de borrel na afloop, is dat zeker gelukt.

Publicatie downloaden

U kunt de publicatie ‘Wie wij worden’ hier aanvragen of downloaden.