Eindsymposium toekomstverkenning AI

Steeds meer organisaties vinden het belangrijk om ethisch verantwoorde AI-toepassingen te ontwikkelen. Maar wat is precies ethisch verantwoord? En hoe ontwerp je AI-systemen die aan ethische richtlijnen voldoen? Deze vragen staan centraal tijdens een online webinar in samenwerking met NEN. Deze webinar is tevens het eindsymposium van de toekomstverkenning artificiële intelligentie (AI).

Datum 13 mei 2020
Auteur STT

Toekomstverkenning

Projectleider Rudy van Belkom zal tijdens de webinar de eindpublicatie van zijn verkenning over artificiële intelligentie presenteren. Dit derde deel in de reeks gaat over ethiek in het ontwerpproces van AI. Welke ethische vraagstukken spelen daarbij een rol? En waar willen we naartoe als samenleving?
Ook zal Rudy zijn ethisch ontwerpspel lanceren, dat hij ontwikkelde samen met de normcommissie Artificial intelligence & big data van de NEN, en het lectoraat Artificial Intelligence van de HU. Deze tool heeft als doel abstracte waarden naar concrete toepassingen te vertalen en het faciliteren van een constructief gesprek over AI en ethiek.

Platform

Daarnaast wordt tijdens de webinar door de Normcommissie Artificial intelligence & big data bij NEN Platform AI gelanceerd, welke met de normcommissie zal samenwerken aan vraagstukken rondom AI standaarden en vroegtijdig op de hoogte is van ontwikkelingen.

Praktische informatie

De webinar zal plaatsvinden op 30 juni van 09.30 tot 12.00 uur.
Voor meer informatie en inschrijven voor de webinar, klik hier. Deelname is kosteloos.

Lees deel 1 en 2 van de toekomstverkenning over artificiële intelligentie op detoekomstvanai.nl