STT Academy: nieuw artikel over data en innovatie

‘We hoeven ons slechts een wereld zonder google zoekopdrachten, weervoorspellingen of GPS-technologie voor te stellen om de huidige impact van data op ons leven realiseren’, schrijft Jetzek (2014).

Datum 14 juli 2016
Auteur STT

BOLD

BOLD – dat staat voor Big, Open en Linked Data – is een onderzoeksveld dat ingaat op nieuwe mogelijkheden rond datagedreven technologie. Vanuit de STT Academy werkten Marijn Janssen en Dhoya Snijders mee aan een publicatie om factoren in kaart te brengen die bepalend zijn voor innovatie middels BOLD. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in het vaktijdschrift Information Systems Frontiers en identificeert aan de hand van literatuuronderzoek en expert-interviews 19 factoren die in organisaties bepalend zijn voor ‘BOLD innovation’.

Model

Via Interpretive Structural Modelling, een methode waarbij relaties tussen factoren worden gelegd en gewogen, maakt het artikel een model van de factoren. Dit model biedt voor academici inzicht in de meest belangrijke factoren om tot innovatie te komen en kan door professionals gebruikt worden om innovatie met Big, Open en Linked Data in hun organisaties te stimuleren. Benieuwd naar de factoren en uitkomsten? Het artikel is opgenomen op de site van Springer en is hier te lezen.