Startbijeenkomst Praktijk van de Toekomst

Op 15 december 2015 vond op het hoofdkantoor van VVAA te Utrecht de startbijeenkomst plaats van Praktijk van de Toekomst. Tijdens deze bijeenkomst hielden meerdere sprekers van de betrokken partijen (VVAA, STT, KSYOS) een inspirerende inleiding over ontwikkelingen in de zorg. Eén van die sprekers was Ellen Willemse, projectleider bij STT.

Datum 17 december 2015
Auteur STT

Ellen poneerde een aantal stellingen over technologische ontwikkelingen in de zorg waar het publiek door middel van stemkastjes op kon reageren. Opmerkelijk was dat men verwacht dat de technologische vooruitgang in de zorg er absoluut gaat komen, maar dat dit wel tijd nodig heeft. Ook een aantal vertegenwoordigers van CELLO Huisartsenzorg hielden een presentatie.

Innovation Award voor CELLO Huisartsenzorg

Aan het einde van de avond overhandigde Pierre Morin namens VvAA, KSYOS en STT een Innovation Award ter waarde van € 15.000 aan Walter Schrader van CELLO Huisartsenzorg. Eén van die initiatieven binnen CELLO is de ontwikkeling van een mobiele zorgserre die kan fungeren als aanleuningwoning voor ouderen die zorg nodig hebben. De contacten hierover zijn geïnitieerd tijdens de STT Zorgconferentie ‘Van toekomstbeeld naar toepassing in de zorg’ in mei 2015. Tussen STT, CELLO en VVAA bleek direct sprake te zijn van een ‘klik’ en besloten werd om de krachten te bundelen, onder meer voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van de mobiele zorgserre.