Serie lezingen voor KZGW

Ellen Willemse, projectleider van de toekomstverkenning ‘De mens van 2050’, geeft op 29 september, 6 oktober en 20 oktober 2016 een serie lezingen voor het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW).

Datum 27 september 2016
Auteur STT

In deze lezingenreeks wordt op basis van de laatste stand van zaken in wetenschap en technologie een beeld gegeven van potentiële toekomstige toepassingen. Mede aan de hand van sciencefiction gaat Ellen vervolgens in op maatschappelijke kanten van die potentiële toepassingen. Daarbij komen verschillende kansen, bedreigingen en ethische vragen aan de orde.

Thema’s

De reeks heeft als overall thema ‘Proef de toekomst: de mens in 2050’. Op 29 september is het thema ‘Technologie als dienaar’. Aan de orde komt onder meer mechatronica, robotica, domotica, kunstmatige intelligentie en big data. De lezing van 6 oktober ‘Hulp voor de hersenen’ gaat in op de technologie die de werking van de hersenen beïnvloedt. De laatste lezing, op 20 oktober, heeft als titel ‘Grenzeloze technologie’. Ellen gaat dan dieper in op onder meer genetische modificatie, kweekorganen, eeuwig leven, cyborgs en ruimtevaart.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Kosten voor het bijwonen van een bijeenkomst: € 5,00.