Patrick van der Duin

Sinds september 2016 is Patrick van der Duin (1970) directeur van STT. Hij studeerde macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte vervolgens bij KPN Research.  Daarna werkte hij 15 jaar voor de TU Delft en promoveerde in 2006 op een onderzoek naar toekomstverkenningen in innovatie bij high-tech bedrijven. Hij was van 2013 tot en met 2017 lector Futures Research & Trendwatching aan de Fontys Academy for Creative Industries.

Boeken

Patrick schreef en redigeerde onder andere de volgende boeken: ‘Toekomst in een notendop’ (met Hans Stavleu), ‘Knowing tomorrow. How science deals with the future’, ‘Foresight in organizations: methods and tools’, ‘Met de kennis van morgen. Toekomst verkennen voor de Nederlandse overheid’ (met Dhoya Snijders) en ‘Elementair deeltje: toekomst’ (met Dhoya Snijders).

Wetenschappelijke tijdschriften

Patrick zit in de redactie van de navolgende wetenschappelijke tijdschriften: ‘Futures, the Journal of Future Studies, Foresight, the International Journal of Innovation and Technology Management en de World Futures Review.