Eefje Op den Buysch

Toekomstonderzoeker

Eefje Op den Buysch is sinds oktober 2019 als toekomstonderzoeker verbonden aan STT.

In een constant veranderende wereld is de definitie van zelfredzaamheid ook aan verandering onderhevig. Eefje bekijkt de facetten van zelfredzaamheid in hun onderlinge samenhang en in het licht van be├»nvloedende toekomstige ontwikkelingen. In dit onderzoek wordt gekeken naar de mate van toegankelijkheid van technologische mogelijkheden die de toekomst te bieden heeft. Kijken door de ogen van een ander, met bijvoorbeeld beperkte vaardigheden, zorgt voor een scherpe, kritische blik.

Achtergrond

Eefje behaalde een master in Informatica (cum laude): ze onderzocht het gebruik van toekomstscenario's en narratieven voor het ontwerpen van een toekomstige nieuwsredactie. Met haar kennis en ervaring in digitale media en informatietechnologie leidde ze verscheidene (onderzoeks)projecten op het gebied van transmedia, robotica en online communicatie. 

Eerder was zij hoofd van het Transmedia Storytelling Lab van Fontys Academy for Creative Industries en was zij zakelijk directeur van de grootschalige expositie Robot Love over de liefde tussen mens en robot.