Word jij onze nieuwe collega?

3 april 2019

Voor de periode 2019-2020 heeft STT een vacature voor een Toekomstverkenner (v/m), 1 fte, contractduur 18 maanden.

Wat ga je doen?

Als toekomstverkenner geef je met een grote mate van zelfstandigheid invulling aan de toekomstverkenning. De werkzaamheden zijn het opzetten, begeleiden en richting geven aan het verkenningsproces en de verwerking van de uitkomsten in een rapportage. Je formeert een begeleidingscommissie met daarin mensen uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap. Je organiseert bijeenkomsten en creatieve workshops voor de verkenning, leidt het project zowel inhoudelijk als organisatorisch, verwerkt de resultaten, verzorgt de redactie van de eindpublicatie en organiseert een symposium. De toekomstverkenner verzorgt ook lezingen, creatieve workshops en schrijft artikelen in vaktijdschriften en andersoortige publicaties.

Wat verwachten wij van jou?

Aantoonbare kennis en ervaring om vanuit een technologisch perspectief en met een maatschappijgerichte blik naar de toekomst te kunnen kijken:

 • Ervaring met toekomstverkenningen
 • Een passie voor en nieuwsgierigheid naar de toekomst
 • Aantoonbare ervaring met (wetenschappelijk) onderzoek
 • Brede interesse in nieuwe technologieën, maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschap
 • Creatieve instelling
 • Kan goed balanceren tussen analyseren en creëren
 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van de Nederlandse taal en prima redactionele vaardigheden (lees: goed kunnen schrijven)
 • Grote onderzoeksmatige interesse
 • Goede organisatorische vaardigheden
 • Goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden
 • Beschikt over een uitgebreid netwerk
 • Opleidingsniveau WO; gepromoveerd zijn is een pre

Hoe selecteren wij?

Bij de selectie zijn projectleiders van STT, leden van het Dagelijks Bestuur van STT en de STT-hoogleraar betrokken.
Aan de kandidaten die voor een tweede gesprek worden uitgenodigd zal worden gevraagd een onderzoeksplan te schrijven voor het verkenningsthema.

Wat voor dienstverband bieden wij?

Aanstelling in deze functie geschiedt op basis van een 40-urige werkweek in een tijdelijk dienstverband bij STT van 18 maanden. Bij goed functioneren kan deze aanstelling worden omgezet in een vaste aanstelling.

Wat ga je verdienen?

Aanvangssalaris is bruto € 3.400,00 (per maand, voltijds). Afhankelijk van ervaringsjaren kan dat leiden tot een hoger aanvangssalaris (max. € 3.800,00).
De projectleider krijgt een maandelijkse onkosten- en reisvergoeding en budget voor het volgen van cursussenSTT hanteert geen 13e maand. De werknemer wordt opgenomen in de pensioenvoorziening van STT.
STT biedt een zeer vruchtbare omgeving voor persoonlijke ontwikkeling, mede dankzij het uitgebreide netwerk van mensen uit overheid, bedrijfsleven en onderzoekswereld waarmee de projectleiders directe contacten onderhouden.

Wat wordt je standplaats?

Den Haag

Wanneer ga je beginnen?

1 juni 2019

Wil je meer weten?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met dr. P.A. van der Duin, directeur van STT,  06-20411373.
Ook op deze website is meer informatie over de werkwijze van STT, eerdere en lopende toekomstverkenningen en voorbeelden van eindrapporten te vinden.

Waar stuur je je sollicitatie heen en wanneer?

Solliciteren kan per e-mail of per post.
De sluitingsdatum voor het inzenden van de sollicitatie is 1 mei 2019.