Vacature: toekomstverkenner Veiligheid

16 februari 2017

STT heeft voor de periode mei 2017 – november 2018 een vacature voor Projectleider / Toekomstverkenner voor het thema Toekomst van veiligheid. 
1 fte. Maximale contractduur 18 maanden. Werklocatie is het kantoor van STT in Den Haag.

Functieomschrijving

De STT-projectleider geeft met een grote mate van zelfstandigheid invulling aan de toekomstverkenning. De bijdrage van de projectleider ligt hoofzakelijk in de opzet, begeleiding en sturing van het verkenningsproces en de verwerking van de uitkomsten in een rapportage. De projectleider formeert een stuurgroep met daarin o.a. topmensen uit het bedrijfsleven, organiseert werkgroepen voor deze verkenning, leidt het project zowel inhoudelijk als organisatorisch, verwerkt de resultaten, verzorgt de redactie van de eindpublicatie en organiseert een symposium. De projectleider verzorgt ook lezingen, artikelen in vaktijdschriften, en andere publicaties.

Functie-eisen

 • aantoonbare kennis en ervaring om zich vanuit een technologisch perspectief met een maatschappijgerichte blik in het thema te kunnen inwerken,
 • een passie voor de toekomst,
 • aantoonbare ervaring met bestuurlijke en projectmatige (onderzoeks)activiteiten
 • niet alleen geïnteresseerd  in één wetenschapsgebied maar tevens in andere ontwikkelingen,
 • creativiteit en het vermogen lateraal te kunnen denken,
 • uitstekende vaardigheden op het gebied van de Nederlandse taal, uitstekende redactionele vaardigheden (kan goed schrijven),
 • stressbestendigheid/kunnen omgaan met onbeheersbaarheid en tegenslagen,
 • onderzoeksmatige interesse,
 • goede organisatorische vaardigheden,
 • kunnen aansturen van ondersteuning,
 • goede contactuele eigenschappen/communicatieve vaardigheden
 • beschikt over een uitgebreid en relevant netwerk,
 • gepromoveerd zijn is een pre.

Selectieprocedure

Bij de selectie zijn o.a. projectleiders van STT, leden van het Dagelijks Bestuur van STT en STT-hoogleraren betrokken. Aan de kandidaten die voor een gesprek worden uitgenodigd, zal worden gevraagd een compact plan te schrijven voor het verkenningsthema.

Aanstelling

Aanstelling in deze functie geschiedt op basis van een 40-urige werkweek in een tijdelijk dienstverband bij STT van 18 maanden. Afronding van de toekomstverkenning met de conferentie dient binnen 18 maanden plaats te vinden.

Salaris

Aanvangssalaris is bruto € 3.040,- (voltijds). Als er sprake is van relevante ervaringsjaren kan dat leiden tot een hoger salarisbedrag (max. € 3.800,- per maand). De projectleider krijgt een maandelijkse onkostenvergoeding. STT hanteert geen 13e maand. De werknemer wordt opgenomen in de pensioenvoorziening van STT.

STT biedt een zeer vruchtbare omgeving voor persoonlijke ontwikkeling, mede dankzij het uitgebreide netwerk van topmensen uit overheid, bedrijfsleven en onderzoekswereld waarmee de projectleiders directe contacten  onderhouden. De projectleider zal indien nodig een cursus projectmanagement en/of toekomstonderzoek volgen binnen de STT-Academy of elders.

Streefdatum aanvang werkzaamheden

1 mei 2017

Informatie

Nadere informatie over deze functie is te verkrijgen bij dr. P.A. van der Duin, directeur van STT.

Kijk op deze website voor informatie over de werkwijze van STT, eerdere en lopende toekomstverkenningen en voorbeelden van eindrapporten.

Sollicitaties

De sluitingsdatum voor indiening van de sollicitatie is maandag 13 maart 2017.

Schriftelijk:
Stichting Toekomstbeeld der Techniek
Postbus 30424
2500 GK Den Haag

Of stuur ons een e-mail.