Vacature marketing & communicatie

31 juli 2020

Over ons

De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) is een onafhankelijke non-profit onderzoeksorganisatie, opgericht in 1968 door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Ons algemeen bestuur bestaat uit ruim 60 high level vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, onderzoekswereld, overheid en maatschappij.

Wat wij doen

De ambitie van STT is om onze leden en de maatschappij voor te bereiden op de onzekere toekomst. Dit doen wij door koortsachtig op zoek te gaan naar nieuwe, verrassende, inspirerende een soms onplezierige toekomsten. We kijken naar ‘de’ toekomst niet door die te voorspellen maar door meerdere toekomsten te verkennen. We doen dit niet alleen, maar samen met onze leden en andere stakeholders en experts. We doen dit niet in een achterkamertje maar in een ‘open ruimte’ waar we meerdere expertises en opinies verzamelen en creatief combineren. En ook zijn onze aanpak en methodiek geen ‘black box’ maar zijn we juist transparant over hoe we onze toekomstverkenningen opstellen. Onze toekomstverkenningen zijn voor veel organisaties, publiek en privaat, belangrijke input het opstellen van visies, missies, strategieën, beleid en innovatieprocessen.

Wie zoeken wij

Een medewerker marketing en communicatie voor 0,6 FTE (24 uur per week). Lengte van de aanstelling is 1,5 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat ga je doen

Als medewerker marketing en communicatie heb je de verantwoordelijkheid om de activiteiten en resultaten van STT zo goed en zo helder mogelijk voor het voetlicht te brengen. Het is je taak bij te dragen aan het komen van ‘output’ naar ‘outcome’. Je zorgt ervoor dat de buitenwereld goed op de hoogte is van wat STT allemaal doet en zorgt voor een groeiend bereik van de activiteiten van STT.

Maar ook haal je de ‘buitenwereld’ naar ‘binnen’. Je onderzoekt wat onze leden willen en hoe ze met ons communiceren. Je hebt oog voor potentiële nieuwe leden voor STT, je zorgt voor ‘conversie’, voor ‘search engine optimization’ en je managet de communicatie van STT (o.a. op basis van Google Analytics).

Je neemt bijzonder graag verantwoordelijkheid, je kan met het mandaat omgaan om zelfstandig je marketing en communicatie uit te voeren. Het ontwikkelen van nieuwe communicatieconcepten en PR-campagnes hoort daar beslist bij. Je coacht de projectleiders hoe ze hun resultaten helder en effectief kunnen communiceren naar de buitenwereld. Je mede-organiseert STT-bijeenkomsten, je kan persberichten schrijven, en je hebt een meer dan gemiddelde interesse in technologie, wetenschap en maatschappelijke ontwikkelingen.

Welke vaardigheden en eigenschappen zoeken wij

 • nieuwsgierigheid naar de toekomst,
 • aantoonbare ervaring met marketing en communicatie (graag bij een kennisinstelling),
 • een brede interesse in nieuwe technologieën, maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschap,
 • een creatieve instelling,
 • uitstekende vaardigheden op het gebied van de Nederlandse taal en prima redactionele vaardigheden (lees: zeer goed kunnen schrijven),
 • praktische organisatorische vaardigheden,
 • prettige contactuele en communicatieve vaardigheden,
 • kennis van en ervaring met social media en communicatie-tools,
 • opleiding op het gebied van marketing en communicatie (minimaal HBO).

Hoe het verder gaat

Je kan solliciteren tot 1 september 2020. Bij de selectie van de kandidaten zijn de projectleiders van STT en de leden van het Dagelijks Bestuur van STT betrokken. Kandidaten die we voor een tweede gesprek uitnodigen, vragen we een marketing- en communicatieplan te schrijven voor STT.

Wat kun je van ons verwachten

 • Een aanvangssalaris van bruto € 4100,- (voltijds, 40 uur per week).
 • Een maandelijkse onkosten- en reisvergoeding en budget voor het volgen van cursussen.
 • Opname in de pensioenvoorziening van STT.
 • Een dynamische en inspirerende omgeving die bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Een prettige werkomgeving op ons kantoor aan de Koninginnegracht 19 in Den Haag.
 • En natuurlijk mogelijkheden om thuis te werken.

Aanvang werkzaamheden (streefdatum)

1 november 2020

Informatie bij dr. Patrick van der Duin, directeur van STT: vanderduin@stt.nl ; 06-20411373

Voor informatie over de werkwijze van STT, eerdere en lopende toekomstverkenningen en over rapporten zie: www.stt.nl

Sollicitaties via email: info@stt.nl