STT Revisited: naast een terugblik ook toekomstverhalen

STT-revisited - oude toekomstverkenningen herbekeken
13 april 2018

Al een tijdje wil STT aandacht besteden aan haar oude verkenningen, en dit project kreeg al gauw de werktitel ‘STT Revisited’. Met het 50-jarig jubileum als aanleiding hebben we er nu ook echt werk van gemaakt, en hiervoor krijgen we de medewerking van een flink aantal projectleiders van oude verkenningen.

Opvallende bevindingen die werkelijkheid zijn geworden

Vele onderwerpen van de verkenningen van toen zijn vandaag de dag nog steeds actueel. Dat maakt dit ook zo’n bijzonder project. De oud-toekomstverkenners kijken terug op een of meerdere van de studies die zij gedaan hebben, en schrijven iets over de aanleiding en (maatschappelijke) context waarbinnen de verkenning werd uitgevoerd, de belangrijkste of opvallendste bevindingen, en de vraag of er ook zaken werkelijkheid zijn geworden – of juist niet. Tot slot hebben wij hun gevraagd welke tip zij de toekomstverkenners van nu graag zouden meegeven.

Revisited-bundel

Tweewekelijks publiceren we een nieuwe bijdrage, af en toe afgewisseld met verhalen uit recente STT-boeken – waarbij storytelling als instrument is ingezet om de lezer in de sfeer van de toekomst te brengen.

De aftrap werd half februari gegeven met STT53, en inmiddels staan STT66  STT35 èn 40, STT77, -27 en -62 online. Ook is het eerste toekomstverhaal te lezen. Blijf kijken, iedere 2 weken is er een nieuwe bijdrage te lezen.

Aan het eind van ons lustrumjaar zullen we het geheel als een bundel publiceren.

Waar te vinden

U vindt de artikelen onder menu-optie ‘STT Revisited’.
Wilt u iedere keer als er een nieuwe bijdrage gepubliceerd wordt een berichtje van ons? Laat ons dat dan weten via info@stt.nl.