STT verzorgt twee sessies tijdens IExpo 2018

18 september 2018

Op 4 oktober 2018 vindt op de RDM-campus in Rotterdam de jaarlijkse, nationale Innovatie Expo plaats. STT verzorgt die dag twee werksessies waarbij u met ons de toekomst in kunt duiken.

Sessie 1 ‘Naar een écht innovatief Nederland: hoe verbeteren we de verspreiding van innovaties’

Van 10:00 tot 10:45 uur onder leiding van Patrick van der Duin.
Locatie: RDM zaal/RDM kantine

We beschikken in Nederland over bijzonder veel innovatieve en creatieve ideeën. En ook is er veel aandacht voor ontwikkeling, zowel bij kennisinstellingen als bij bedrijven. Maar we worden pas echt innovatief als we ook zorgen dat al die innovaties zich verspreiden. En het liefst snel en grootschalig. Toch? Maar hoe zorgen we daarvoor? Met welk overheidsbeleid gaan we dit doen? Welke strategieën hebben bedrijven hiervoor?

Deze sessie gaat over het verbeteren van de verspreiding (diffusie) van innovaties. Een vierkoppig panel zal ieder vanuit zijn of haar gezichtspunt dit onderwerp belichten. Dit panel bestaat uit Kathleen Torrance (AWT), Gerrit Jan van ’t Veen (World Startup Factory) en vertegenwoordigers van de TU Delft en VolkerInfra.

Maak kennis met de visies van deze experts en ga vooral met hen in discussie!

Sessie 2 Preview Serious Game bij de verkenning naar de toekomst van de Nederlandse Economie

Van 11:00 tot 11:45 uur onder leiding van Silke den Hartog.
Locatie op de campus: Het schip ‘Ocean Diva Original’ > Glazen Zaal 1.

‘Investeren in een hyperloop of in een supercomputer?’ ‘Wil jij liever een pil tegen veroudering of robots die verzorgingstehuizen runnen?’ In deze game worden op interactieve manier toekomstgerichte issues aan de orde gesteld. Hierdoor kunnen organisaties zich verdiepen in mogelijke toekomstige scenario’s en wordt de toekomst bespreekbaar en voorstelbaar.

U bent van harte welkom om aan een of beide sessies deel te nemen.
U kunt zich hier aanmelden. Voor verdere informatie over de Innovatie Expo klik hier.