Lezing ‘Het eeuwige leren. Over leren, technologie en de toekomst’

29 augustus 2018

Op woensdag 5 september start het nieuwe seizoen van het Onderwijsmuseum met een inspirerende lezing van Patrick van der Duin, directeur stichting Toekomstbeeld der Techniek, over de toekomst van onderwijs. Nieuwe technologische ontwikkelingen zoals de 3D-printer, het Internet of Things en robotica zorgen ervoor dat onze toekomst onzeker is. Printen we in de toekomst alles gewoon thuis? Zijn al onze gloeilampen dan verbonden met het Internet? En is het over 20 jaar doodnormaal om een robot als collega te hebben?

School van de Toekomst

Naast de ontwikkelingen en het toekomstbeeld die Van der Duin deze avond zal schetsen, wordt er op 5 september ook een documentaire vertoond: ‘Het eeuwige leren. Over leren, technologie en de toekomst’. De lezing wordt gehouden in het kader van de tentoonstelling School van de Toekomst die momenteel te zien is in het Nationaal Onderwijsmuseum.

‘School van de Toekomst’ toont kunstwerken die de toekomst van het onderwijs symboliseren. Studenten van zeven kunstacademies maakten de installaties en projecten ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor de lezing op woensdag 5 september kan via www.onderwijsmuseum.nl. De tentoonstelling ‘School van de Toekomst’ is te zien van 1 augustus tot en met 23 september in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.