Gamesessies serious game De toekomst van Economie

2 oktober 2018

In de verkenning naar de toekomst van onze economie draait het om de vraag: Welke invloed hebben technologische ontwikkelingen op hoe, wat en waar wij produceren, consumeren en distribueren in de toekomst?
De verkenning kijkt vooruit naar 2050, dus naast huidige wetenschappelijke inzichten is er ook een gezonde dosis voorstellingsvermogen nodig. Momenteel zijn we in de afrondende fase van de serious game die wij daarvoor ontwikkelen.

De game helpt door voorbeelden te geven en mogelijke ontwikkelingsrichtingen te schetsen. Naast technologische ontwikkelingen worden ook maatschappelijke onderwerpen aangekaart.
We willen graag dat deze game in het najaar van 2018 bij zoveel mogelijk organisaties gespeeld gaat worden. Hiermee verzamelt STT belangrijke perspectieven voor haar verkenning en de spelers van de game maken op interactieve wijze kennis met complexe materie.

‘Investeren in een hyperloop of in een supercomputer?’ ‘Wil jij liever een pil tegen veroudering of robots die verzorgingstehuizen runnen?’ ‘En wat betekent voor onze welvaart nu en later?’ In deze game worden op interactieve manier toekomstgerichte issues aan de orde gesteld. Hierdoor kunnen organisaties zich verdiepen in mogelijke toekomstige scenario’s en wordt de toekomst bespreekbaar en voorstelbaar.

 Benieuwd? Er zijn 3 opties om de game te spelen:

Je kunt de game komen spelen bij STT op 8 november of 13 november van 13-17 uur. Wil je deelnemen, meld je dan aan via denhartog@stt.nl. Locatie: Bloom, House of Health, Koninginnegracht 28, 2514 AB Den Haag.

Je kunt ons uitnodigen om de game bij jou te komen spelen, bijvoorbeeld met jouw team, je afdeling of met stakeholders. We kunnen spelen met een groep van minstens 6 en maximaal 20 mensen. Download hier de informatiebrochure.

Hopelijk tot ziens !