Early Birds #2019-1, Big Science met Jean-Paul Keulen

21 januari 2019

Op donderdag 14 februari zal de vierde editie van de STT Early Birds worden gehouden. Wij zijn blij u te kunnen meedelen dat dit keer Jean-Paul Keulen te gast zal zijn om ons iets vertellen over Big Science.

Het is niet iedereen bekend, maar Nederland levert vaak een bijdrage aan grote wetenschapsprojecten die soms wel miljarden euro’s kosten. Van sommige projecten wordt al in de nabije toekomst resultaat verwacht, maar in andere gevallen gaat het om een investering in de verre toekomst.  Big Science is big business, maar ook big politics: wetenschappers uit allerlei landen (die soms met elkaar op gespannen voet staan) moeten samenwerken om resultaat te behalen.

Wie alles weet over Big Science en investeren in de toekomst is Jean Paul Keulen. Hij is gastspreker bij de eerste STT Early Birds bijeenkomst in 2019. Op donderdag 14 februari gaat hij ons vertellen over Big Science, waarover hij eerder een uitgebreid artikel schreef in tijdschrift De Ingenieur.

Jean-Paul Keulen is eindredacteur van De Ingenieur. Ook werkt hij als wetenschapsjournalist voor media als KIJK, de Volkskrant en New Scientist, en schreef hij de boeken De deeltjesdierentuin, De deeltjessafari en Verstoppertje spelen met aliens. In zijn lezing op 14 februari zal hij ons onder andere vertellen over de zwaartekrachtgolvendetector Einstein Telescope en de kernfusiereactor ITER.

Praktisch

Datum: Donderdag 14 februari 2019
Tijd: aanvang 8:30 uur, (inloop 8.00 uur) einde 9:30 uur (inclusief een licht ontbijt)
Locatie  Den Haag, KIVI-gebouw, Prinsessegracht 23 (1e etage, Scheeperszaal).
Aanmelden via denhartog@stt.nl (in principe 1 deelnemer per organisatie).