Boekpresentatie De civil society als voorhoede van de samenleving in 2035

3 oktober 2019

Op vrijdag 29 november presenteren wij tijdens een bijeenkomst van het Netwerk Toekomstverkenningen (NTV) de publicatie Toekomstbeelden van de maatschappij; De civil society als voorhoede van de samenleving in 2035.

Drie scenario’s

Dit boek is voortgekomen uit een werkgroep van het Netwerk Toekomstverkenningen dat zich enige jaren geleden is gaan buigen over het vraagstuk hoe de civil society in de toekomst eruit zou kunnen zien. In de overgangsfase naar een ander samenlevingsmodel inventariseert de publicatie wat de klemmende vraagstukken zijn voor de toekomst met betrekking tot de civil scoiety. Op basis van een literatuur-analyse en gesprekken met groepen burgers zijn drie scenario’s voor de samenleving in 2035 geformuleerd: een economische civil society, een scenario met bezinning op burgerschap in een heterogene samenleving, en een digitale netwerksamenleving.

Bijdrage aan debat

Deze publicatie en deze bijeenkomst zijn bedoeld om een bijdrage te leveren aan het debat over de toekomst van de civil society als een belangrijk concept voor toekomstige generaties. Onder andere Hans Nijeboer, lid van NTV en auteur van de publicatie, zal een introductie verzorgen. De bijeenkomst vindt plaats op 29 november 2019 vanaf 15:00 tot 17:00 in de Grote Zaal van het KIVI (Prinsessegracht 23, Den Haag).

U kunt zich opgeven via NTV@STT.nl.