Blog-Artistieke kijk op toekomst van leren

25 oktober 2017

Bij STT proberen we niet alleen de toekomst te omschrijven, maar ook te verbeelden. En hoe kan dat beter dan met kunstenaars? In het kader van het STT-project ‘Altijd bij de les’ zijn we daarom in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie het ResearchLab Future&Learning begonnen.

Interdisciplinaire kunst

Inmiddels zijn een dertiental kunststudenten van allerlei richtingen – interactive design, fotografie, textiel & mode, artscience, etc. – bezig om nieuwe werelden te bedenken waarin we anders leren en huidige uitdagingen in het onderwijs overkomen. STT heeft de taak om de jonge kunstenaars uit de kunstwereld te halen en ze te laten nadenken over toekomstwetenschappen, technologie en onderwijsvraagstukken. We doen dit door middel van colleges en workshops (van o.a. Patrick van der Duin en Dhoya Snijders), maar ook studietrips naar het Centrum van Brein en Leren aan de VU, het iXperium en het IBM Center for Advanced Studies.

Lees mee

De studenten maken niet alleen kunst, maar schrijven ook over hun ervaringen. Lees bijvoorbeeld mee op dit blog van Yathart of in het bijgevoegde verslag van Johanna van een van de trips.