NTV-bijeenkomst Oefenen met de toekomst
Datum vrijdag 18 oktober 2019
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Molkamer van het KIVI (Prinsessegracht 23, Den Haag)
Kosten Voor leden gratis

David Hamers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft op 18 oktober een presentatie over de vier langetermijntoekomstscenario’s (2019 – 2049) die het Planbureau voor de Leefomgeving onder de noemer Oefenen met de toekomst heeft ontwikkeld.  David is senioronderzoeker Stedelijk Gebied bij het PBL en projectleider van Oefenen met de toekomst.

Grote onzekerheid en complexe vragen

De toekomst is met grote onzekerheid omgeven. Dat geldt zeker voor een terrein als stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en mobiliteit, waar veel complexe vragen samenkomen – bekende vragen, zoals waar in stedelijke regio’s moet worden gebouwd, maar ook nieuwe vragen, zoals hoe virtual of augmented reality de beleving van de stedelijke ruimte gaat beïnvloeden, en of de zelfrijdende auto een verbeterde auto of een heel nieuw soort voertuig zal zijn.

Langetermijnscenario’s

Bestuurders, beleidsmakers en andere strategen zullen zich tot die onzekerheid moeten verhouden. Om hun enige houvast te geven, zijn deze langetermijnscenario’s ontwikkeld: Bubbelstad, Groenrijk, Beursplein en Eigenwijk. Deze scenario’s maken verschillende toekomsten voorstelbaar, vergelijkbaar en bespreekbaar en kunnen worden gebruikt voor visievorming, strategiebepaling en coalitievorming.

U kunt zich opgeven via NTV@STT.nl.