Symposium ‘Meer Data’
Datum Donderdag 9 maart 2017
Tijd 14.00 - 17.00 uur (inloop en expositie vanaf 13.30 uur)
Locatie KIVI, grote zaal, Prinsessegracht 23, Den Haag
Kosten ---

Tijdens het symposium zijn er keynotes over Big Data en de Toekomst van Dirk Helbing, Professor of Computational Social Science aan de ETH Zürich en de TU Delft en van Aske Plaat, hoogleraar Data Science bij Universiteit Leiden en wetenschappelijk directeur van het Institute of Computer Science (LIACS).

Presentatie van de publicatie ‘Meer Data. Toekomstbeelden van onze Informatie-samenleving’

De publicatie is het sluitstuk van de STT-verkenning ‘Het datagedreven leven’. Hierin schetst STT in samenwerking met een elftal denkers toekomstbeelden waarin data centraal staat, waaronder prof. Mireille Hildebrandt (VU Brussel) over ons leven met intelligente systemen, prof. Jeroen van den Hoven (TU Delft) over privacy, Maurits Martijn (de Correspondent) over de dag dat Google valt en EMMA AI (een ArtificiaI Intelligence-systeem) over de toekomst van AI.

Dialoogsessies

Een aantal van de denkers zal in breakout sessies hun toekomstbeelden presenteren en met de aanwezigen in discussie gaan over wat deze beelden ons oproepen nu te doen.

Expositie Devious Devices

Op basis van Big Data kunnen apparaten ons het leven makkelijk of zuur maken. Zal je broodrooster je toast straks laten aanbranden als je een slechte online reputatie hebt? In deze speciale Big Data expositie onderzoekt medialab SETUP een toekomst waarin apparaten niet alleen slim, maar ook brutaal en bijdehand zijn.

Aanmelden

Schrijf u snel in. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.