Conferentie De Toekomst van Economie
Datum maandag 1 april 2019
Tijd 12.00 - 17.00 uur
Locatie Stadhuis Den Haag, Spui 70, Den Haag
Kosten --

Over de toekomst van de economie gaan veel verhalen rond. Vaak speelt technologie daarin een hoofdrol: we stevenen af op een vierde industriële revolutie; straks nemen robots al onze taken en banen over; we moeten een transitie maken van een lineaire naar een circulaire economie; en wat moeten we vinden van de opkomst van kunstmatige intelligentie en designer-baby’s? Wat wordt de impact van technologie op onze toekomstige economie? Stuurt technologie ons op een bepaalde toekomst af, of valt er nog iets te kiezen?

Presentatie boek

Om een beeld van de toekomst te kunnen vormen en je als organisatie daarop voor te bereiden, is naast actuele kennis en data een gezonde dosis voorstellingsvermogen nodig. Wij werkten tussen 2017 en 2019 aan een toekomstverkenning economie. Op 1 april presenteren wij het boek over deze verkenning en kunnen de aanwezigen kennismaken met de scenario’s en de serious game die zijn gemaakt in het kader van deze verkenning.

Twee delen

De bijeenkomst bestaat uit twee delen: een plenair gedeelte met een boekpresentatie en de overhandiging van het eerste exemplaar van de toekomstverkenning Economie aan mevrouw Ilma Merx, algemeen directeur van de dienst Stadsbeheer bij de gemeente Den Haag.

De tweede helft van de middag zal in het teken staan van ontmoeten en kennis delen onder begeleiding van STT en de opstellers van de toekomstverkenning. Aan verschillende tafels ontmoet u de overige deelnemers aan deze bijeenkomst. U kunt de serious game uitproberen of discussiëren over de de toekomstscenario’s die zijn ontwikkeld voor de verkenning. Het aantal plaatsen voor dit deel van het programma is beperkt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst? Stuur ons dan een e-mail.

Programma (onder voorbehoud)

12.00 – 12.30   Inloop met lunch

12.30 – 13.00   Opening Patrick van der Duin (STT) en Ton van Gestel                                                 (Gemeente Den Haag)

13.00 – 14.00   Boekpresentatie en -overhandiging

14.00 -14.30     Pauze

14.30 – 16.00   Aanvang tweede deel:

Interactief: aan de slag met de toekomst aan de hand van de serious game of de scenario’s

16.00 – 17.00   Slot en gelegenheid tot netwerken onder genot van een drankje